View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Jul 23, 2019 3:20 am






Reply to topic  [ 1 post ] 
PCF8574 and EV3 
Author Message
Rookie

Joined: Tue Feb 21, 2012 12:38 pm
Posts: 12
Location: Paris, France
Post PCF8574 and EV3
Hello,

I don't know if this forum is still active, but I try to ask for help :wink:

Until now I was using a PCF8574 home made i2c sensor to multiplex on/off RCX sensors. This works fine since years on my NXT, event with that latest version of RobotC.

I tried to used this sensor with my EV3 with the same program and it doesn't work at all. After having tried lots of modification, I finally used the i2C Test utility.
I send only a byte to the right port . On my NXT, it answers the states of my contactors in a reply byte. On my EV3, it answers a byte that has no sense and doesn't represents the states of my inputs. I tried all configurations of input ports.
Can someone explain me how it is possible to have such behavior difference between NXT and EV3 for a so simple i2C communication test? Is it possible that my electronic stuff has issues not viewable on NXT but only on EV3? Is it a known issue on RobotC?

Thx for your help.

_________________
Bichon, Brickstory team for Eurobot


Mon Mar 25, 2019 5:20 am
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.