ROBOTC.net forums
http://www.robotc.net/forums/

ROBOTC - Version 4.25 observations
http://www.robotc.net/forums/viewtopic.php?f=78&t=9213
Page 1 of 1

Author:  Rookie2014 [ Sat Aug 16, 2014 12:21 am ]
Post subject:  ROBOTC - Version 4.25 observations

I downloaded version 4.25 and tried a few graphical and natural language programs that I had previously written for the Summer Course challenges. I am finding that the programs are not running as they did under version 4.10. Particularly noticed that the timer and motor encoder commands were not longer functioning in the same manner.

I went as far as instruct the program to if the motor encoder was greater than 100 milliseconds and the robot still ran for several seconds until it ran off the 'table'. I did similar trials with the motor encoder command.

Is there a way to go back to version 4.10 ? What other remedies are possible ?

Author:  parkway [ Sun Aug 17, 2014 6:43 pm ]
Post subject:  Re: ROBOTC - Version 4.25 observations

Hello,

I'm not sure what you mean when you say "I went as far as instruct the program to if the motor encoder was greater than 100 milliseconds". Can you clarify please? Thanks,

Author:  Rookie2014 [ Sun Aug 17, 2014 7:41 pm ]
Post subject:  Re: ROBOTC - Version 4.25 observations

I just saw the typo in my message. I meant to write that the robot was instructed to proceed in a direction until the timer was greater than 100 milliseconds (the timer was initially reset). The robot continued for several seconds until it ran off the table.

I also used a motor encoder instruction so that the robot would only proceed in a direction until the motor encoder reached a relatively small number (the motor encoder was initially reset). Again, the robot continued for much longer until it ran off the table (I had the debugging window open).

Author:  lcarrozza [ Mon Aug 18, 2014 2:38 pm ]
Post subject:  Re: ROBOTC - Version 4.25 observations

Rookie2014,

I am trying to replicate the problem that is occurring. I was wondering if you could give me a little bit more information to help me fully understand what is going on.
Could you please attach:
1) A picture of your code or convert it to text and copy it onto the forum
2) A picture of your motors and sensors setup

Thanks, Lee

Author:  lcarrozza [ Mon Aug 18, 2014 4:42 pm ]
Post subject:  Re: ROBOTC - Version 4.25 observations

Rookie2014,

We are aware of this issue, and we are currently working on a solution.
Thank you for your patients.

Thanks, Lee

Author:  rustY1023 [ Mon Aug 18, 2014 6:41 pm ]
Post subject:  Re: ROBOTC - Version 4.25 observations

I am having similar problems with the Obstacle Detection challenge using the 4.25 version of RobotC. Here is my code. The robot senses the obstacle and stops. When the obstacle is removed it continues moving forward until it hits the wall and tries to go over the edge.

Attachment:
obstacle detection.PNG
obstacle detection.PNG [ 22.49 KiB | Viewed 6690 times ]

Author:  lcarrozza [ Tue Aug 19, 2014 9:22 am ]
Post subject:  Re: ROBOTC - Version 4.25 observations

rustY1023,

There is an issue with the motor encoders. We are currently working on a solution.

Thanks, Lee

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/