View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Jul 21, 2019 5:08 am






Reply to topic  [ 5 posts ] 
SetTouchLEDColor question? 
Author Message
Rookie

Joined: Thu Jul 03, 2014 1:33 pm
Posts: 23
Post SetTouchLEDColor question?
Did the Try it for settouchledcolor - not sure anything happened at all, can someone offer a suggestion as to where to put this command and why, and what should happen when you run the program?

Thanks...


Wed Jul 16, 2014 4:39 pm
Profile
Rookie

Joined: Thu Mar 13, 2014 8:22 am
Posts: 10
Post Re: SetTouchLEDColor question?
Are you talking about the "Try It! 1" under Moving Forward 4: Arm Control?
What does your code currently look like?


Wed Jul 16, 2014 4:57 pm
Profile
Rookie

Joined: Thu Jul 03, 2014 1:33 pm
Posts: 23
Post Re: SetTouchLEDColor question?
Yes, this is from the try it exercise under moving forward. We basically have two commands for the arm - move up, then move down. Where does the setTouchledcolor command go in conjunction with these two motor commands, and what is it supposed to do? Thanks....


Wed Jul 16, 2014 7:42 pm
Profile
Rookie

Joined: Thu Mar 13, 2014 8:22 am
Posts: 10
Post Re: SetTouchLEDColor question?
You can add a setTouchLED command where ever you see fit really - often to give feedback about what part of the program is currently running. In this case the program is very simple (move arm up and then down) so a setTouchLED command could be added before each moveMotor command. The touchLED could illuminate red while the arm is going up and switch to blue while the arm is coming down.
If you're not seeing the touchLED turn on, check for consistency in the motors and sensors setup and make sure the port number for the touch LED is correct. If you're using virtual worlds, click on ROBOTS at the top left of the window and check the robot specs to see which port the Touch LED is set to. Make sure this is the same in ROBOTC.

http://i.imgur.com/x7VxPxt.png


Thu Jul 17, 2014 9:30 am
Profile
Rookie

Joined: Thu Jul 03, 2014 1:33 pm
Posts: 23
Post Re: SetTouchLEDColor question?
Thank you, the touch LED was on port 3 for the IQ....


Thu Jul 17, 2014 11:12 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.