View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Jul 22, 2018 12:43 pm






Reply to topic  [ 9 posts ] 
won't move on setMultipleMotors command 
Author Message
Rookie

Joined: Tue Aug 04, 2015 5:53 pm
Posts: 4
Post won't move on setMultipleMotors command
My class is finally near the end and is working on the 4 room rescue challenge. A new problem has just started. the setMultipleMotors command no longer works. This has happened with more than one of our Vex IQ bots. Older programs on the same bot with a setMultiple Motors command work, but the new program never runs. HELP!


Fri Dec 11, 2015 11:26 am
Profile
Site Admin
Site Admin

Joined: Thu May 24, 2012 12:15 pm
Posts: 722
Post Re: won't move on setMultipleMotors command
Please post a copy of the code as we will need this information in order to debug this issue further.

Thank you!

_________________
Check out our Blog! And our Facebook page!
Need help? Take a look at our updated help documentation and the ROBOTC Forums.


Mon Dec 14, 2015 12:44 pm
Profile
Rookie

Joined: Tue Aug 04, 2015 5:53 pm
Posts: 4
Post Re: won't move on setMultipleMotors command
We have worked down to just setMultipleMotors 50 motor 1 motor 6
Nothing more, and the bot still won't move. A forward command works and previous programs run. We tried different computers, still doesn't work. This is the case with 3/4 robots

Thanks,
Nathan


Tue Dec 15, 2015 1:30 pm
Profile
Site Admin
Site Admin

Joined: Thu May 24, 2012 12:15 pm
Posts: 722
Post Re: won't move on setMultipleMotors command
We'll need to see a copy of the code; this is most likely a coding issue, but we'll need to see the exact commands that are being used (and the order that they are being used in) before we are able to determine what the specific cause of the issue is.

_________________
Check out our Blog! And our Facebook page!
Need help? Take a look at our updated help documentation and the ROBOTC Forums.


Wed Dec 16, 2015 11:54 am
Profile
Rookie

Joined: Mon Feb 29, 2016 3:01 pm
Posts: 3
Post Re: won't move on setMultipleMotors command
I am having the same problem.

We have removed all commands from the program except setMultipleMotors and the robot does nothing. This worked fine in previous programs.

I have attached the program for your review.

Please advise.

Thank you.


Attachments:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 66.5 KiB | Viewed 8971 times ]
Mon Feb 29, 2016 3:10 pm
Profile
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Mar 05, 2008 8:14 am
Posts: 3654
Location: Rotterdam, The Netherlands
Post Re: won't move on setMultipleMotors command
Could you put a wait block after this block with about 10s in there? Does that work?

= Xander

_________________
| Professional Conduit of Reasonableness
| (Title bestowed upon on the 8th day of November, 2013)
| My Blog: I'd Rather Be Building Robots
| ROBOTC 3rd Party Driver Suite: [Project Page]


Mon Feb 29, 2016 4:11 pm
Profile WWW
Rookie

Joined: Mon Feb 29, 2016 3:01 pm
Posts: 3
Post Re: won't move on setMultipleMotors command
That worked! But why?


Mon Feb 29, 2016 7:52 pm
Profile
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Mar 05, 2008 8:14 am
Posts: 3654
Location: Rotterdam, The Netherlands
Post Re: won't move on setMultipleMotors command
Well, when you have a block like that and no block afterwards, you're essentially telling the robot to start the motors, but then it gets to the next statement, which is the end of the program. It's a bit like telling someone to punch the accelerator on the car and just as they're getting ready to do so, you're pulling the key out and shutting the car off.

= Xander

_________________
| Professional Conduit of Reasonableness
| (Title bestowed upon on the 8th day of November, 2013)
| My Blog: I'd Rather Be Building Robots
| ROBOTC 3rd Party Driver Suite: [Project Page]


Tue Mar 01, 2016 4:09 am
Profile WWW
Rookie

Joined: Mon Feb 29, 2016 3:01 pm
Posts: 3
Post Re: won't move on setMultipleMotors command
Makes perfect sense. Thank you for your help!


Tue Mar 01, 2016 10:46 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.