View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Oct 21, 2017 10:12 am






Reply to topic  [ 2 posts ] 
Using The PID function in RobotC 
Author Message
Rookie

Joined: Mon Feb 22, 2016 2:41 pm
Posts: 2
Post Using The PID function in RobotC
We are trying to use PID to keep our double wheel thrower spinning at the same speed. However, when we implemented it, both wheels start spinning, then after about 2 seconds, one wheel stops and starts spinning the opposite direction. I'm assuming it's because one of the ime's is reading a negative value, and reverses to match the other motor. Am I correct in this, and if so, how do I correct this.


Mon Feb 22, 2016 2:59 pm
Profile
Rookie

Joined: Mon Feb 22, 2016 2:41 pm
Posts: 2
Post Re: Using The PID function in RobotC
I guess I'll answer my own post.

Turns out, the left shooter wheel had the wires reversed instead of reversing the motors in the Motor and Sensor Setup. The IME Sensed the motor was going in the opposite direction compared to what it was programed to go. So the PID Reversed the direction of the motor to make it go the correct direction. Pretty cool actually. Anyway, we reversed the wires and now PID works.

Tuning the PID to do what we want it to do is another issue. It's a lot harder than I thought it would be. Anyone want to give some advise? PLEASE.


Mon Feb 29, 2016 11:16 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.