ROBOTC.net forums
http://www.robotc.net/forums/

dexter industries wifi sensor ?
http://www.robotc.net/forums/viewtopic.php?f=41&t=4990
Page 1 of 1

Author:  kevin.info [ Wed Oct 17, 2012 2:01 am ]
Post subject:  dexter industries wifi sensor ?

Can anyone know where can i find the example of dexter industries wifi sensor ?

Author:  mightor [ Wed Oct 17, 2012 2:35 pm ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

Did you try the Dexter Industries website?

- Xander

Author:  kevin.info [ Tue Oct 23, 2012 6:43 pm ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

Hi Mightor
How are you.
I try the example you provided in the driver.
I work great.
But just wonder want to know can you let me know how to set a static IP on the wifi sensor.

Thx kevin

Author:  DxtrIndustries [ Wed Oct 24, 2012 7:29 am ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

Hey Kevin,
Examples for the Dexter Industries WIFI sensor can be found here: http://dexterindustries.com/download.html#DIWIFI

And here: http://dexterindustries.com/blog/tag/wifi/

Author:  kevin.info [ Wed Oct 24, 2012 8:31 am ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

Can you show me how to change the IP, mask and gateway for this sensor.

Thx kevin

Author:  mattallen37 [ Wed Oct 24, 2012 1:04 pm ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

I think static IP addresses usually (always?) need to be assigned by the DHCP host (usually the router).

Author:  MHTS [ Wed Oct 24, 2012 1:44 pm ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

mattallen37 wrote:
I think static IP addresses usually (always?) need to be assigned by the DHCP host (usually the router).

If it were assigned by DHCP, then it wouldn't be "static".

Author:  DxtrIndustries [ Wed Oct 24, 2012 1:47 pm ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

Kevin,

If I understand your question correctly, are you asking how you obtain an IP address? Or do you have a specific IP address that you want to set the wifi sensor to?

John

Author:  mattallen37 [ Wed Oct 24, 2012 2:08 pm ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

MHTS wrote:
mattallen37 wrote:
I think static IP addresses usually (always?) need to be assigned by the DHCP host (usually the router).

If it were assigned by DHCP, then it wouldn't be "static".

Usually you can make certain devices always get assigned a specific IP (configurable through the DHCP host), so it is sort of static (it is always the same).

Author:  kevin.info [ Thu Oct 25, 2012 12:06 am ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

What I want to do is set an static IP for the Wifi sensor for the code.
The reason why i want to do it is. I try to hook my robot in the office's wifi. But the router of my office will not assign any dynamic IP to the wifi device. So what we need to do is setup an static IP in every single machine.

Thx kevin

Author:  DxtrIndustries [ Thu Oct 25, 2012 9:20 am ]
Post subject:  Re: dexter industries wifi sensor ?

Aha, ok, I think I understand what you're getting at. It will require a little bit of work and some commands:

The command to statically configure the network parameters is

AT+NSET=<Src Address>,<Net-mask>,<Gateway>

Also, the DNS address can be set using AT+DNSSET (4.10.5).

More info can be found on p. 51 of the manual for the WIFI sensor.

Does this help?

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/