View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Dec 29, 2014 7:43 am






Reply to topic  [ 2 posts ] 
Bug repport. 3.05. bad test with ubyte array. 
Author Message
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Wed Mar 05, 2008 8:14 am
Posts: 3312
Location: Rotterdam, The Netherlands
Post Re: Bug repport. 3.05. bad test with ubyte array.
Nice and thorough bug report, very cool :)

- Xander

_________________
| Professional Conduit of Reasonableness
| (Title bestowed upon on the 8th day of November, 2013)
| My Blog: I'd Rather Be Building Robots
| ROBOTC 3rd Party Driver Suite: [Project Page]


Fri Jan 27, 2012 4:18 pm
Profile WWW
Creator
Creator

Joined: Fri Feb 09, 2007 9:21 am
Posts: 615
Post Re: Bug repport. 3.05. bad test with ubyte array.
This turns out to be a bug in the ROBOTC VM interpreter. In a few cases "signed bytes" were actually accessing a 16-bit word. What should have happened is that the lower byte of the 16-bit only should have bee used. This was a missing cast to a "(signed byte)". It's fixed for the next firmware upgrade which should be in the next few days.

The situation arises when a temporary variable is used to hold an intermediate byte size calculation result and the same address had previously been used to hold a 16-bit temporary variable.


Thu Feb 02, 2012 12:27 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.