ROBOTC.net forums
http://www.robotc.net/forums/

Problem with HiTechnic IRSeeker - May need firmware support
http://www.robotc.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=299
Page 1 of 1

Author:  k_kirk [ Sat Nov 17, 2007 12:04 am ]
Post subject:  Problem with HiTechnic IRSeeker - May need firmware support

Hi,

I have a new HiTechnic IRSeeker & IRBall and I think I might have spotted a problem.

Running NXT-G firmware 1.05 I have no trouble getting output from the sensor using the View function on NXT brick (Ultrasonic Sensor option).

When I do the same using the RobotC 1.10 firmware I see no output. I take it therefore RobotC firmware is unable to process signals from this sensor at this point.

Is this a known issue and when will it be resolved? If so can the developers kindly take note?

Thanks,
KK

Author:  starwarslegokid [ Mon Nov 19, 2007 1:02 pm ]
Post subject: 

Hi k_kirk

Did you use the IR-Seeker in sonar centimeter mode?
Ill look into this, the view sensor might not be working properly.

Scott

Author:  k_kirk [ Tue Nov 20, 2007 11:41 am ]
Post subject: 

Thanks. Yes. I was using the Sonar CM mode following the HiTechnic info sheet supplied with the product. Doing the same with standard Lego firmware results in proper readings and hence my post. Thanks for your assistance.

Author:  starwarslegokid [ Wed Nov 21, 2007 1:09 pm ]
Post subject: 

It loos like the view feature for the sonar sensor is not working properly, ill let Dick know so it can get fixed

Thanks for the heads up B-)

Scott

Author:  k_kirk [ Wed Nov 21, 2007 1:16 pm ]
Post subject: 

Glad to be of assistance.

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/